Къде да почиваме на море в България?

назад


Родното море може да среща сериозен отпор от съседните държави като Турция и Гърция, които безспорно имат своите предимства като големи и хубави хотели и добри плажове, но България има своите предимства, които не можем да отречем – огромни възможности за културен и СПА туризъм и то на наша родна земя.

 

Нашият фокус е да ви помогнем да се ориентирате в избора на хотели в Златни пясъци и да ви убедим в предимствата на почивка на море в България.

 

На първо място, курортът предлага изгодни почивки на море. Ранните записвания дават възможност от рано да планирате своята отпуска на максимално изгодна цена за море. Цените в ПРЕСТИЖ ДЕЛУКС ХОТЕЛ АКВАПАРК КЛУБ започват от едва 31 евро за нощувка през Mай, за да достигнат 78 евро в пика на сезона. Срещу тази сума получавате ол инклузив, ползване на аквапарк, детски кът и делукс, реновирани стаи.

 

На разположение са множество барове и клубове - ако сте на море с приятели; спиращи дъха гледки за пътуващите двойки и културни и природни забележителности за семействата. Ето и нашите ТОП 5 причини да изберете почивка на Златни пясъци.

 

  1. Златните пясъци – плажовете на курорта са ненадминати и никой не може да отрече, че трудно може да се срещне по - бял и фин пясък, разстлан по широка плажна ивица. Плажовете са охраняеми, повечето хотели имат запазени шезлонги, а приятните барове дават възможност да смените събирането на тен с коктейл на сянка. Дълбочините на водата са равномерни, което позволява спокойно да надзиравате децата на плитчините. За любителите на екстремни спортове има възможности за сърф, джетове и други водни спортове.
  2.  

  3. Природата – Златни пясъци освен, че е курорт е и най - малкият, но и живописен природен парк в България. „Златни пясъци“ е природен парк в България, разположен на 17 км северно от Варна и площ 1320,7 хектара. Флората на парка включва около 500 вида висши растения, като общият брой на редките, застрашените и защитените видове е 21. Съществуват 5 класически пешеходни маршрута и 4 специализирани – детски, дендрологичен, веломаршрут и за хора със специални нужди (включително хора с инвалидни колички и незрящи). Маршрутите са с различна продължителност – между 40 минути и 4,5 часа и представят биологичното разнообразие на парка. По протежението им са разположени кътове за отдих, чешми и погледни площадки. Подходящи са за пешеходен туризъм, природо – познавателен туризъм, културно – познавателен туризъм, велотуризъм, детски туризъм, фототуризъм и за хора със специални нужди.
  4.  

  5. Аквапаркове в Златни пясъци – всяка почивка има нужда от доза забавление и затова препоръчваме да се спрете на хотел с аквапарк в Златни пясъци. Така ще осигурите на себе си и децата запомнящи се спомени и ще оплътните поне един от дните за почивка с много смях и положителни емоции. Аквапаркът на ПРЕСТИЖ ДЕЛУКС ХОТЕЛ АКВАПАРК предлага два басейна за възрастни и деца, открити и закрити водни пързалки, фонтани, приказни герои, пул бар, шезлонги, чадъри и хавлии – безплатно ползване и безплатен и неограничен достъп само за гости на хотела.
  6.  

  7. Нощен живот – Почивката е почивка, за да можем и да се позабавляваме. Златни пясъци предлага много възможности за нощен живот, започвайки от плажни барове и достигайки до клубове, където гостуват някои от най-известните световни DJ-и. Променадата на курорта нощем е обляна в светлини, а заведенията се надпреварват да ви канят при тях. Ако пък сте любители на по-спокойни преживявания може да изберете хотел с ресторант и бар, където да се насладите на вечерите с приятели или половинката в по-задушевна атмосфера.
  8.  

  9. СПА хотелите – България е богата на минерални извори, а хотелите на Златни пясъци предлагат най-модерни, красиви и чисти СПА центрове. Цените са напълно достъпни и възможностите на СПА туризма са сред най-големите предимства на морето в България. Ако сте сред големите СПА любители някои от хотелите, сред които и ПРЕСТИЖ ДЕЛУКС ХОТЕЛ АКВАПАРК, предлагат дори ВИП стая с лично джакузи и сауна.

 

И без да звучи патетично нашият съвет към вас е изберете българското! Родните хотелиери предлагат изключителни оферти за българските туристи, а всички знаем, че по-хубава природа и море от нашите няма.