Как да се забавляваме на плажа

назад


 

Как да се забавляваме на плажа

Почивката на море в България дава много възможности да се забавлявате, а ние сме направили селекция на най-класическите забавления, които да изпробвате по време на отпуска.


Водни спортове 
Водните спортове, предлагани по родното черноморие са многобройни и обещават време пълно с адреналин. Можете да изберете както между това да си направите еднократна разходка с джет или корабче, така и между занимания, които да прераснат във ваше хоби като кайт сърф или гмуркане. Каяците също са предпочитани по българските плажове – можете да ги практикувате в тандем с половинката или с децата.


Плажни игри 
Истинска класика от детството ни, която се оказва непреходна са различните „настолни“ игри, които противно на името си могат чудесно да бъдат практикувани и на хавлия. Белот, шах или табла – изборът е ваш, а забавлението за цялата компания неминуемо. Немалко са и възможностите за соло уединения – кръстословица или судоку – не вярваме да не сте опитвали.


Аквапарк 
Макар да избираме почивката на море в България основно заради прекрасните ни плажове, аквапарковете остават една от най-търсените атракции – те дават един съвсем различен поглед към водните забавления и са подходящи за всички възрасти. Децата си остават деца и за тях събирането на тен не е особено важно за разлика от контакта им с водата и възможностите за забавление, които тя предлага. Ако сте гости на Prestige Deluxe Hotel Aquapark Club можете да се възползвате от следните атракции:
• Два басейна за възрастни и деца
• Открити и закрити водни пързалки, фонтани, приказни герои
• Пул бар
• Шезлонги, чадъри и хавлии – безплатно ползване
• Безплатен и неограничен достъп до Аквапарка само и единствено за гостите на Престиж Делукс Хотел Аквапарк Клуб


Игра с децата 
Почивката със семейството е преди всичко време отредено за сближаване и макар понякога да е уморително, всъщност за родителите е въпрос на дълг да създадат прекрасни спомени на децата си. Вземете надуваемите играчки, скачайте срещу вълните и най-вече, припомнете си колко вълнуващо е да направите псъчен замък, да го украсите със събрани мидички и водорасли и след това да разиграете приказка в него. Освен това този тип забавления са малкият шанс да задържите малчуганите сухи и на брега.


Шнорхел и гмуркане
Нашето море е прекрасно за събиране на тен и плуване, но често подценяваме възможностите да открием дъното със шнорхел. Макар подводния ни свят да не е така богат като на някой тропически остров, плуването със шнорхел е успокояващо занимание, позволяващо ви да изпитате истински контакт с морето е неговата тишина. Ако пък искате да пробвате нещо наистина интересно, то родните курорти предлагат и възможности за гмуркане. Северното ни черноморие е богато на подводни пещери (край Тюленово, Яйлата, Русалка“, но може би най-интересните два подводни обекта са потъналият товарен кораб край Кранево и потопеният през 2011 правителствен самолет от времето на Тодор Живков- ТУ 154. Идеята е с времето да се превърне в изкуствен риф и да бъде населен с различни морски организми като водорасли, риби, ракообразни и др., което ще го направи още по-интересен обект за подводно разглеждане.